Home > Bestrating Eindhoven

Een strakke en stevige oprit met bestrating Eindhoven

Zoekt u naar ideeën voor een mooie nieuwe oprit door middel van bestrating in Eindhoven? Dan is het verstandig u vooraf goed te laten informeren. Zoek uit wat uw eigen wensen en voorkeuren zijn en wat noodzakelijke vereisten zijn op gebied van degelijkheid en veiligheid. Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe oprit voor uw auto wilt bestraten, zou het heel vervelend zijn dat de bestrating na verloop van tijd begint te verzakken. Zoals bij alles wat gebouwd moet worden, is ook bij het aanleggen van een oprit of andere soorten bestrating het grondwerk en de fundering allesbepalend voor de uiteindelijke kwaliteit.

Wat moet u weten over bestrating Eindhoven?

Hier leest u alles over bestrating en waarom u hiervoor bij Persoons Bestratingen aan juiste adres bent. Zo gaan we het hebben over:

 • Wat is bestrating?
 • Welke soorten bestrating biedt Persoons Bestratingen
 • Hoe kies ik de juiste bestrating Eindhoven?
 • Wat zijn de voordelen van bestrating Eindhoven?

Wat is bestrating?

Bestrating is er in veel soorten en maten. Zo is er sierbestrating, bijvoorbeeld een mooi aangelegd terras of tuinpad. Maar naast een sierlijke steensoort in uw achtertuin, vallen het aanleggen van een oprit, trottoir, fietspad, atletiekbaan en algemene wegenbouw ook onder bestrating. Daarnaast denken we bij bestrating al snel aan steensoorten of asfaltering, maar dit kan evengoed een ander materiaal zijn. Grind, split, zaagsel, houtsnippers, gras en noem ze allemaal maar op. Zo is er voor iedere smaak en wens voor bestrating Eindhoven wel een persoonlijk plan te ontwikkelen.

Welke soorten bestrating biedt Persoons Bestratingen?

We maken bij Persoons Bestratingen onderscheid tussen:

 • Industriële bestrating
 • Sierbestrating
 • Herbestrating
 • Wegenbouw
 • Grondwerk
 • Tuinaanleg

Graag vertellen we u ook alles over sierbestrating, hier gaan we in op de wat meer industriële vormen van bestrating en de mogelijkheden. Wanneer u een grote parkeerplaats of mooie oprit wilt aanleggen is een extra stevige ondergrond absoluut noodzakelijk. Zeker wanneer u op- en aanrijdt met zwaardere transportmiddelen zoals vrachtwagens of tractoren. Herbestrating is een goed alternatief wanneer u nog tevreden bent met de kwaliteit en uitstraling van uw bestrating, maar er bijvoorbeeld kleine of beginnende problemen optreden. Denk aan verzakkingen, geen nauwkeurige aansluiting, waterafvoer of vuil. Wij beschikken over het juiste materiaal en adviseren u graag over hoe we uw bestaande bestrating weer als nieuw maken.

Hoe kies ik de juiste manier van bestrating Eindhoven?

Naast dat u ruime keuze heeft uit de veel verschillende soorten steen, zijn er ook nog tal van legmethodes. Dit zogeheten legverband is de methode waarop u tegels of stenen in een bepaald patroon kunt leggen. Bovendien kunt u steensoorten en patronen afwisselen en variëren, waardoor de mogelijkheden tot een uniek of persoonlijke bestrating altijd aanwezig zijn. Deels heeft het legverband met persoonlijke smaak te maken, maar deels ook met het type steen dat zich ervoor leent en de stevigheid die een bepaald patroon met zich meebrengt. Zo worden standaard klinkers, die we veel bij opritten en wegen tegenkomen, meestal in halfsteensverband gelegd. Waaltjes kunnen dan bijvoorbeeld weer in meerdere verbanden worden gelegd zoals halfsteens of lineair. Andere mogelijke verbanden zijn:

 • Halfsteensverband
 • Keperverband
 • Elleboogverband
 • Blokverband
 • Visgraatverband
 • Molenwiekverband

Wat zijn de voordelen va kiezen voor bestrating Eindhoven?

Het leggen van verschillende soorten bestrating in al die mogelijke legverbanden is specialistenwerk. Bovendien moet u de daaraan voorafgaande stappen ook goed weten uit te voeren. Dat is essentieel voor een kwalitatieve bestrating. Het begint met grondwerk. Denk aan het leegruimen van uw oude tuin en het frezen en rooien van bomen, struiken, gazon, hagen, wortels en andere beplantingen. Ook het af- en aanvoeren van zand voor stabiliseren of ophogen hoort bij grondwerk.

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Het grote voordeel van uw bestrating in Eindhoven en omgeving laten aanleggen door Persoons Bestrating is dat zij u van begin tot eind kunnen helpen. Van grondwerk tot sierbestrating en de volledige verdere tuinaanleg zoals beplanting, schuttingen en vlonders. Eén partij met alle nodige kennis en materialen in huis die u direct een duidelijke prijsindicatie en tijdspad kunnen voorleggen. Wilt u weten wat Persoons Bestratingen voor u kan betekenen?

Maak een afspraak

Op zoek naar een totaalpartner die u kan helpen aan mooie bestrating in regio Eindhoven? Maak eens een afspraak voor een gezellige kennismaken en het rustig doornemen van de mogelijkheden!